Keravan Palvelutalosäätiö tarjoaa laadukasta ja turvallista yhteisöasumista ikäihmisille Kotimäen palvelukeskuksessa

Kotimäen palvelukeskuksessa voi asua ja ikääntyä turvallisesti kodinomaisessa ympäristössä. Viihtyisä palvelukeskuksemme sijaitsee Keravalla palveluiden ja rautatieaseman läheisyydessä. Meille on mahdollista sijoittaa myös pariskuntia.

Kuin kotonaan

Kotimäen vehreä pihapiiri on aidattu ja asukkaiden käytössä. Esteetön piha mahdollistaa ulkoilmasta nauttimisen myös pyörätuolilla. Palvelukeskuksessa on mahdollisuus tavata muita asukkaita, osallistua virkistystapahtumiin tai vain olla omassa kodissa, omassa viihtyisässä huoneessaan. Asukas voi asua meillä omannäköistä elämää.
Yhteisten tilojen ja asuntojen suunnittelussa on otettu huomioon turvallisuus ja esteettömyys. Yhteistilat tarjoavat mahdollisuuden vapaaseen seurusteluun ja yhdessäoloon.

Kotimäen palvelukeskuksen kerroksissa 1-3 tarjotaan palveluasumista sekä ympärivuorokautista tuettua palveluasumista. Yksilöllisen avuntarpeen lisääntyessä on mahdollisuus siirtyä saman kiinteistön tehostetun palvelun ryhmäkoteihin kerroksiin 4-5.


Palvelut helpottavat arkea

Asukkaille tehdään yksilöllinen palvelusuunnitelma. Asukkaiden käytössä on ympärivuorokautinen asumis- ja hoivapalvelu, joka tarjoaa asumiseen turvallisuutta ja elämiseen huolenpitoa. Lisäksi käytössä on turvapuhelinjärjestelmä, jolla asukas tavoittaa hoitajat.

Henkilökunta ja vapaaehtoiset toimijat järjestävät asukkaille säännöllistä viriketoimintaa. Säännöllinen viikko-ohjelma sisältää muun muassa aivojumppaa ja yhteislaulua. Palvelua tarjoavat sairaanhoitajat, lähihoitajat ja fysioterapeutti, joka on jokaisella osastolla päivän viikossa. Lääkärin vastaanotto on Kotimäessä kerran viikossa.

Talossa on mahdollisuus täyteen ateriapakettiin, joka sisältää kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Tämä säännöllisyys luo myös turvallisuutta asukkaille.

Lisätietoa asumisesta

Vapaista ja vapautuvista asunnoista antaa ajankohtaista tietoa vanhus- ja vammaispalvelupäällikkö Petra Hurme, puh. 050 4409 719. Asumiseen ja arkeen liittyvissä käytännön asioissa auttavat ryhmien vastaavat hoitajat.

Palvelukeskuksen palvelutilat ovat keravalaisten ikäihmisten olohuone. Kotimäen palvelukeskukseen voi tulla tutustumaan, virkistäytymään tai aterioimaan. 

Tule tutustumaan Kotimäen palvelukeskukseen kun suunnittelet tulevaisuuden asumispalveluita itsellesi tai läheisellesi.

Kotimäen palvelukeskus, Porvoonkatu 10, 04200 Kerava, www.kpts.fi